Minicamping of toch Boerencamping?
Wat is het verschil?

Een minicamping of toch een boerencamping?
Wat is nou het verschil tussen en hoe herkent u ze? Er worden bij ons regelmatig vragen gesteld over het daadwerkelijke verschil tussen de mini camping en boerderijcamping en daarom geven wij u ook deze uitleg. De uitleg is gebaseerd op de informatie die wij van onze bezoekers te horen hebben gekregen en algemene beschikbare informatie op het internet.

Het grootste en primaire verschil zit hem in het feit dat een minicamping niet op een boerderij gelegen hoeft te zijn. Het kan ook daadwerkelijk gewoon een kleine camping zijn. Deze kleine campings hebben nooit meer dan 15 plaatsen (op het moment van dit schrijven). Een boerencamping kan gerust 40 of 50 plaatsen hebben zolang de camping maar op een boerenterrein gelegen is.

De minicamping met open veld.

 

Waar wordt nog meer op gelet bij het verschil tussen beide campings?
Zoals wij van onze bezoekers te horen hebben gekregen wordt er ook een duidelijk verschil gemaakt tussen de accommodatie die bij de camping behoort. Boerencampings moeten aan andere eisen voldoen dan een minicamping en omgekeerd natuurlijk net zo. Denk hierbij met name aan speeltoestellen voor de kinderen, speelvelden, sportvelden, activiteiten in de omgeving maar bijvoorbeeld ook het chemisch toilet, douches en wascabines, wasruimte en dierenaccommodaties. Een kleine camping heeft doorgaans minder van deze faciliteiten dan een boerencamping, maar per definitie hoeft dit niet zo te zijn.

Bekijkt u ons aanbod van deze kleine campings maar eens zorgvuldig, lees de omschrijvingen en vergelijk ze eens. U komt dan snel tot de conclusie dat een boerencamping steeds luxer wordt met meer faciliteiten waardoor ze steeds meer op een minicamping gaan lijken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een WiFi aansluiting op de camping zodat u met de laptop nog gewoon op internet kunt en toch kunt kamperen bij de boer? Het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Is dit ook veilig?
Lees hiervoor het artikel over veilig internetten op de camping en weet waar u op moet letten.

De boerencamping, begroeiing, spelende kinderen en vertier staan centraal

Minicamping luxer dan een boerencamping of toch omgekeerd?
Op deze vraag kunnen wij heel kort antwoorden. Hett hangt echter geheel van de eigenaar van de camping af. Vergeet niet dat een ieder luxe anders ervaart. Waar de één WiFi de normaalste zaak van de wereld vindt, denkt de ander dat dit het meest luxe is. Wasmachines op vakantie of juist met de hand wassen? Afwasmachine gebruiken of met de hand afwassen? Dit soort vragen zullen ongetwijfeld regelmatig naar voren komen bij bezoekers van een minicamping. Zoals we al aangaven wordt luxe regelmatig overschat en is het echt aan de eigenaar van de camping wat deze aan luxe voorzieningen wil installeren.

Bent u benieuwd geworden naar ons aanbod aan mini- of boerencampings?
Blader dan door de provincie pagina’s, de campings zelf allemaal overzichtelijk op de site geordend.

Wij hopen u op deze manier goed van dienst te kunnen zijn en duidelijk het verschil tussen een minicamping en boerencamping in kaart hebben gebracht. Vragen of suggesties zijn altijd van harte welkom.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina