Minicamping - Boerencamping Limburg

Met de tent of caravan op een minicamping / boerencamping in Limburg.

De provincie Limburg heeft met zijn vele kampeerplaatsen voor ieder wel wat wils. Of het nu een boerderijcamping, mini camping of een gewone familiecamping is, u zegt het maar. De meeste mensen komen naar de provincie om het afwisselende landschap. Op een boerencamping of mini camping in Limburg heb je vaak het idee niet in Nederland te zijn. Vanaf de boerderijcamping wordt het uitzicht bepaald door de vlakke akkers, de vele bossen, heuvels, vergezichten, mergelgrotten, wijngaarden op steile hellingen, kastelen en landhuizen met Valkenburg als belangrijkste centrum.

Boerderijcamping – Peel en Maas

In het noorden ligt het land van Peel en Maas, hier treft u nog een redelijk vlak landschap aan. Het is overwegend akkers wat u ziet. Tegen Duitsland aan liggen mooie natuurgebieden met uitgestrekte bossen, heide, vennetjes en stuifduinen. In het nationale park De Hamert zijn prachtige wandelroutes. Aan de westkant van de Maas ligt de Peel. Hier werd tot aan 1960 veen gestoken.

Aanbevolen Campings
Minicamping Oensels
Fruitweike

Oensel
Minicamping De Merel
Melderslo
Camping Oda Hoeve
Kessel
Camping Petrushoeve
Beesel
 

 

boerderijcamping limburg

Op zoek naar een minicamping / boerderijcamping in de provincie Limburg?
Hier vindt u een overzicht van boerencampings, minicampings in Limburg.

 

Minicamping / boerencamping Limburg - Midden
In het midden van de provincie domineert de Maas. De rivier laat veel zand en grind achter en dit wordt tot aan de dag van vandaag op grote schaal gewonnen. Vooral rondom de plaats Roermond zijn daardoor enorme plassengebieden ontstaan. Die voor een deel voor de watersport zijn ingericht.
Een leuk uitstapje vanaf de boerderijcamping is Designer Outlet Roermond.

Minicamping / boerencamping Limburg - Zuid
In het uiterste zuiden is de Maas veranderd in een onstuimige rivier met grindbanken, stroomversnellingen en eilandjes in oude stroombeddingen. De riviertjes de Swalm en de Leubeek komen hier samen met de Maas. Hier ligt ook Maastricht. Naast de historische stadskern met de vele pleinen, winkels en terrassen is de Sint-Pietersberg dé grote publiekstrekker. Door de winning van mergel is hierdoor een uitgestrekt doolhofstelsel ontstaan. Maak eens een uitstapje vanaf de boerderijcamping naar Maastricht, het is misschien wel de gezelligste stad van Nederland.  

boerencamping limburg

Minicamping / boerencamping Limburg – Valkenburg
Valkenburg is het echte toeristische hart van de provincie. Met de vele attracties, het landschap en de aparte sfeer waant u zich een beetje in het buitenland. Hier merkt u dat iedereen van harte welkom is op een boerderijcamping Limburg, van jong tot oud. Maak vanaf de minicamping / boerencamping Limburg eens een uitstapje naar Park Gravenrode, gelegen tussen Kerkrade en Landgraaf. Het is dé grootste trekpleister van de provincie. Hier vindt u het themapark Mondo Verde, SnowWorld en het Gaia Park.

Minicamping / boerencamping Limburg – Vaals
Het Drielandenpunt Vaals bevindt zich op het hoogste punt van Nederland. De natuur is er erg boeiend. U kunt hier nog orchideeën bewonderen en vleermuizen in de mergelgrotten tegen komen. Niet alleen de natuur in de buurt van elke boerencamping Limburg is net even anders als in de rest van Nederland, maar ook de steden en de cultuur. Limburg heeft ongeveer 160 kastelen, burchten en landhuizen. De mooiste en indrukwekkendste staan in Eysden, Hoensbroek, Voerendaal en Well.

 

Op zoek naar een minicamping / boerderijcamping in Limburg?
Hier vindt u een overzicht van Boerencampings en minicampings in Limburg.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina