Minicamping De Solse Berg in Garderen
Boerderijcamping in de provincie Gelderland

Minicamping De Solse Berg in Garderen, een boerderijcamping in de provincie Gelderland, biedt u de keuze uit 25 ruime kampeerplaatsen van ruim 150 m2 met 16 ampère stroomaansluiting en een eigen watertappuntje. Omdat er ook jonge gezinnen op de camping verwelkomt worden, is het veld autovrij. Alleen bij aankomst en vertrek wordt de caravan met de auto en met hulp van de campingbeheerder naar haar plek gereden. Op het autovrije veld parkeert u de auto op een aangrenzende parkeerstrook. Op het ruim parkeerterrein is voor de gasten met electrische auto een laadpaal aanwezig. Dit werkt op de gebruikelijke manier met een eigen pas. U kunt op deze camping heerlijk onthaasten, in de weilanden grazen de koeien met op de achtergrond de molen en de kerk. De kerktoren van Garderen, die in vroeger tijden diende als herkenningspunt vanaf de Zuiderzee, bepaalt samen met de molen het dorpsbeeld. Dus wees welkom op Minicamping De Solse Berg in Garderen, een boerderijcamping in de provincie Gelderland.

Minicamping De Solse Berg: lekker terras bij het ontmoetingsgebouw


Het ontmoetingsgebouw is één van de blikvangers op het terrein van minicamping De Solse Berg in Garderen. Onder de inpandige veranda met de robuuste douglas balken is het in de vroege ochtend al heerlijk toeven. Genieten van het heerlijke ochtendzonnetje en de vroege vogelzang. Het lijkt wel of de vogels in deze omgeving nooit uitgezongen raken. En in de middag is het heerlijk om er in de schaduw te zitten (voor zonliefhebbers is middags ook de heerlijke zon op het terras). Op het terrein van maar liefst 7.500 m2 hebben de kinderen de mogelijkheid om te voetballen of in de zandbak te spelen. Ook staan er een paar skelters. Voor de vroege vogels is het mogelijk om bij de kippen een heerlijk vers eitje te rapen (op = op, want de kippen doen het rustig aan) De sanitaire ruimtes hebben een fris interieur en beschikken over gescheiden douches en toiletten. Er zijn 2 afzonderlijke sanitaire ruimtes voor dames en heren. De damesruimte heeft o.a. 2 toiletten en een babybadje. De herenruimte heeft 1 toilet en 1 urinoir. In beide ruimtes zijn verder 2 douches, 2 wasbakken met een strakke spiegel en een prullenbak te vinden. Behalve de vaatwasplaatsen en de stortplaats voor uw chemisch toilet, is er ook een kleine wasserette in het gebouw voor het wassen en drogen van uw vakantiewas. In het ontmoetingsgebouw is een grote ruimte waar jongeren (en ouderen vanzelf) zich kunnen vermaken aan de voetbaltafel. Het is een gezellige ruimte met een rustieke uitstraling dankzij oud gebint, boerenstuc op de wand en een heuse hilt. Wellicht houdt u van lezen en pakt u graag een boek? Dat kan, want in de ontmoetingsruimte is een mini bibliotheek waar u een boek kunt lenen.

boerderijcamping De Solse Berg in Garderen, met zeer ruime plaatsen

Achter minicamping De Solse Berg in Garderen ligt een dal dat in een ver verleden is uitgegraven. De afdaling, het gele mulle zand en de mogelijkheid om hutten te bouwen zorgen voor urenlang speelplezier. Dichtbij de boerderijcamping ligt een kleine poel (vijver) waar de wilde eend en waterkipjes zwemmen. Ook is hier 's avonds het kikkerkoor te beluisteren. Zwemmen in de vijver is echter niet toegestaan. Dit kan dan weer prima in het Veluwemeer of de recreatieplas Zeumeren (toegang gratis, als u met de auto komt betaalt u alleen parkeergeld) dat op een half uurtje rijden van de camping bevindt. Voor de sportliefhebbers is er ruimte genoeg om een balletje te trappen. Daarnaast is er voldoende ruimte om vrij te spelen in het bos en op de velden. De directe omgeving is uitermate geschikt om lopend of fietsend van de natuur te genieten. Minicamping Dminicae Solse Berg ligt aan een rustige groene vallei waar melkkoeien grazen, op korte afstand van Garderen (500 m), Uddel (5 km), Voorthuizen (11 km), Harderwijk (17km) en Barneveld (18 km). U geniet hier van de stilte, die wordt onderbroken door het kwaken van kikkers, het karakteristieke geluid van roofvogels of het kwaken van de eenden. In de directe omgeving komt u nog regelmatig hazen, konijnen, reeën en/of wilde zwijnen tegen.

Wilt u meer weten over deze boerderijcamping in de provincie Gelderland?
Bezoek dan eens de website van minicamping De Solse Berg in Garderen

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina