Minicamping De Poelpleats in Kollum
Boerderijcamping in de provincie Friesland

Minicamping De Poelpleats in Kollum, een boerderijcamping in de provincie Friesland is gelegen in het Friese Woudenlandschap. Prachtige rijen bomen omringen de smalle weilanden. Ruimte en knusheid tegelijk.Op de camping waant u zich midden in de natuur van Canada. Terwijl de voorzieningen op loopafstand zijn. Echt een stukje buitenland in het binnenland Het is geen actieve boerderij! Er zijn ongeveer 35 kampeerplaatsen, die in drie gradaties te huren zijn: puur natuur (geen elektra en water), basis (alleen 6 amp. elektra op de plaats) en luxe (10 amp. elektra, eigen watertappunt en eigen afvoer). Dus volop keuze bij een verblijf op minicamping De Poelpleats in Kollum, een boerderijcamping in de provincie Friesland.

minicamping De Poelpleats in Kollum

 


Voor kinderen is er voldoende te beleven, er is een grote dierenweide en midden op de camping ligt een prachtige speeltuin. Het is ook mogelijk om een ritje met paard en wagen te maken. In het nette sanitairgebouw zijn 4 douches en 7 toiletten aanwezig. Voor de gasten is er wifi beschikbaar bij het recreatiegebouw. Jong en oud kunnen in de zomer afkoelen in het nabijgelegen buitenzwembad, itJParadyske. Verder is er op het terrein een prachtige Pingo te vinden, een klein meertje ontstaan door het ontdooien van de grond aan het einde van de ijstijd. Visliefhebbers kunnen hier hun hengel uitgooien. De camping kenmerkt zich verder door de ruime plaatsen, al gaat dit zeker niet ten koste van de knusheid en gezelligheid van de camping. Op dit moment (2020) is de camping in opbouw en zijn er een aantal trekkersvelden. In de loop van de jaren zal de Poelpleats beschikken over een groot aantal knusse huisjes, geheel gemaakt van larikshout.

Ruime plaatsen op de Poelpleats in Friesland


Minicamping De Poelpleats ligt aan de rand van het gezellige Kollum. Alle primaire voorzieningen zijn hier te vinden, evenals een gezellige, historische dorpskern. Door een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer bent u binnen een half uur in steden als Leeuwarden, Groningen en Dokkum, of de boot naar Ameland en Schiermonnikoog. De echte natuurliefhebber heeft ook niks te klagen. De camping zelf ligt al midden in de natuur, maar op de fiets bent u zo aan de rand van het Nationale Park Lauwersmeer. Al met al is boerderijcamping de Poelpleats de ideale plek om je vakantie door te brengen. De sfeer is ongedwongen en ontspannen en voor jong en oud is zowel op de camping als in de omgeving genoeg te doen.

Wilt u meer weten over kamperen op deze mooie boerderijcamping in de provincie Friesland?
Bezoek dan eens de website van minicamping De Poelpleats in Kollum.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina