Boerencamping De Swetteblom in Beers
Minicamping in de provincie Friesland

Boerderijcamping De Swetteblom in Beers, een minicamping in de provincie Friesland is gelegen bij een ecologische boerderij. De Friese stolpboerderij uit 1926 verkeert nog in de oorspronkelijke staat en is gebouwd op de vroegere Middelzee, een inham die liep van Waddenzee over Sneek naar Bolsward. De boerencamping doet enigzins rommelig aan maar daartegenover staan vrijheid en milieu heel hoog in het vaandel. Geen gazonmatigheid, geen bingo of andere volksvermaken maar wel een eldorado vooral voor kinderen. En een stukje natuur waar nog rust heerst met een grote verscheidenheid aan vogels en planten. De eenvoudige kampeergelegenheid bestaat uit 4 lokaties: een boomgaard met uitzicht over de weilanden, ook erg geschikt als trouwlokatie; het middenterrein omzoomd met een dikke boomsingel en een aantal woonwagens, verscholen in het groen; en terrein met een enkele bomenrij en tenslotte een 300m verderopgelegen terrein van de boerderij omringd met een, dunne bomenrij, direkt aan het water. Bij Boerencamping De Swetteblom in Beers, een minicamping in de provincie Friesland, lopen 3á4 koeien met horens en zonder oormerken(o.a van het zeldzame blaarkopras) die zich graag laten vertroetelen.


boerencamping De Swetteblom in Beers, minicamping Friesland

De voorzieningen op Boerencamping De Swetteblom in Beers zijn eenvoudig doch netjes.
De douche en toiletten bevinden zich in de schuur. Voor de wat minder fanatieke kampeerders zijn er 2 woonwagens en eenvakantiehuisje , welke laatste als een fenix uit een oude koeiestal is herrezen. Deze laatste heeft met een woonwagen een horizonverruimend gezicht over de weilanden op de zonzijde van de boerderij. Slapen in het hooi is vooral bij kinderen populair maar is niet altijd mogelijk. Met de 11-steden route naast de deur verdient het aanbeveling kinderen die niet kunnen zwemmen een vestje om te doen. Bij gunstig weer is de Swette een waar pretpark Kanoën, roeien, surfen, met boomtouw in het water slingeren en natuurlijk zwemmen. Ook zijn er zomers 11-stedenbedwingers, o.a.boten op zonnecellen. De landrecreatie tekent voor trampoline, slingertouw, tafeltennis, schommel en fierljeppen. De campingboer wil je graag inwijden in deze oeroude sport die trouwens met Noord-en Zuidholland ook een Nederlands kampioenschap kent. Een andere traditonele sport die hier nog veel beoefend wordt is het kaatsen, de moedersport van tennis.

 

Minicamping De Swetteblom, in Beers, boerencamping Friealand

 

Het hele jaarrond is er rundvlees te koop op Boerencamping De Swetteblom in Beers, alles geheel op natuurlijke basis van eigen grond. Vaak zijn er ook eieren te koop van vooral de Friese Blauwpel (1 Zilverpel en 2 Hollandse Hoenen) . Deze vogelsoort heeft de gewoonte voor de nacht een boom uit te kiezen En met een beetje geluk kunt u overdag Moeder Blaupel met een kinderschare over het erf zien scharrelen. Ekologische winkel en markt zijn trouwens op 7 km fietsafstand. En mocht zelf eten bereiden niet in uw plaatje passen dan tovert Wilma u een 3-sterren- maaltijd op tafel. Vegetarisch of met vlees maar altijd boilogisch. In de omgeving zijn er vele aantrekkelijke fietsroutes langs het water. Indien vantevoren besproken kunt u tegen kleine vergoeding één of meerdere fietsen reserveren. In Bears wacht de stalen luchtspiegeling, tevens uitkijktoren , van de vroegere stinse op u .Op het terrein waar alleen nog het poortje aan de vroegere stinseglorie herinnert is een heel bijzondere speeltuin met antieke speeltoestellen aangelegd. In het naastgelegen kerkje vindt u alles over de Friese stinsen met bovendien een expositie van een lokale kunstenaar. Vlakbij is ook een kinderboerderij. In het naburige Jellum bent u welkom in het eetcafé met tennisbaan. Aanraders zijn verder in Leeuwarden o a het FriesNatuurmuseum en de Aqua Zoo, in Franeker het Eise Eisinga Planetarium en in Wiuwert het mummiegraf. In vele Friese dorpen worden in voor en nazomer openluchttheatervoorstellingen gegeven.

 

Wilt u nog meer weten over deze minicamping in Friesland?
Bezoek dan eens de website van Boerencamping De Swetteblom in Beers.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina