Minicamping De Ossewei in Achtmaal
Boerderijcamping in de provincie Noord-Brabant

Minicamping De Ossewei in Achtmaal, een Boerderijcamping in de provincie Noord-Brabant bestaat sinds april 2014. Men noemt het ook wel een plattelandscamping. Via een doodlopende weg van 500 meter vindt u deze kleine camping midden tussen de landerijen en slechts twee kilometer van de Belgische grens. Er zijn géén vaste standplaatsen. Wilt u luxer kamperen? Er is zelfs een B&B aanwezig. Ook kunt u een luxe safaritent of een blokhut of de leuke pipowagen huren. De Familie Kouwenhoven, de trotse eigenaren van Minicamping De Ossewei in Achtmaal, een boerderijcamping in de provincie Noord-Brabant, hebben de trefwoorden rust, basic, natuur en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

 

recratieruimte minicamping De ossewei in Achtmaal


Minicamping De Ossewei in Achtmaal is voorzien van modern sanitair bestaande uit drie douches, drie toiletten, één urinoir van twee meter, een wastafel in een cabine en aparte minder valide ruimte met toilet en douche. Deze ruimte kan ook gebruikt worden voor baby verzorging. Het geheel is voorzien van vloerverwarming zodat in de koudere tijden u geen koude voeten krijgt. Het water wordt duurzaam verwarmd. Aangrenzend aan het sanitair is een gezellige recreatieruimte van 100 m2 + een gedeeltelijk overdekt terras. Voor de campinggasten kan hier een klein hapje en een drankje geserveerd worden. Voor de echte bierliefhebber: men heeft tientallen speciaalbieren op voorraad. Tevens streekproducten zoals, gedroogde worst, honing, aardbeien en natuurlijk het Zundertse trappist “Zundert”. Op de boerderijcamping zijn vele dieren zoals; paarden,schapen, honden, kippen, konijnen, varkens en parkieten. Voor de kleintjes onder ons is het mogelijk om onder begeleiding op een shetlandpony te rijden. Het is mogelijk om tijdens het verblijf een “leen”konijn te verzorgen bij de tent of caravan. Op het campingterrein van deze kleine camping is een zwembad aanwezig, waar u als campinggast vrij gebruik van kunt maken. Dit zwembad is voorzien van een trap en het geheel heeft een omheining. Tevens is er een jeu-de-boulebaan aanwezig.

Speeltoestellen op boerderijcamping De Ossewei in Achtmaal, Noord-Brabant.

 

Minicamping De Ossewei in Achtmaal ligt zeer landelijk. Prima uitgangsbasis voor wandelen en fietsen. Op een steenworp afstand vind u de Oude Buisse hei met daarop het landgoed Wallsteijn. Henriette Roland Horst, welbekend dichteres uit de jaren 20 had hier haar buitenverblijf. Haar gedichten zijn via een wandelroute te vinden. Naast de Oude Buisse hei is een uitgestrekt natuurgebied genaamd de Reten. Hier grazen de zogenaamde heide koeien. Uitgezet in december 2011. Toen waren er nog een twintigtal op de wereld. Gaan we de ander kant op dat vinden we de Maatjes, een veengebied wat een deel in België en een deel in Nederland ligt. Ook hier zijn wandel en fietspaden aangelegd. De omgeving van de boerderijcamping ligt de nadruk op “oud” landschap. Op zeven kilometer afstand van de kleine camping ligt het grensdorp Zundert, daar zijn de de winkels ook zondags open. Zeer bekend van het dahlia corso in het eerste weekend van September. Vincent van Gogh is hier geboren en opgegroeid. In zijn geboortehuis is een museum ingericht. Verder is er nog een oorlogsmuseum en het Lambretta scootermuseum. En niet te vergeten het vogelrevalidatiecentrum. Zo’n tien kilometer verderop ligt het Belgische dorp Essen. Daar kunt u uw auto gratis parkeren en voor een klein bedrag met de trein naar Antwerpen.

 

Wilt u nog meer weten over deze boerderijcamping in de provincie Noord-Brabant?
Bezoek dan de website van Minicamping De Ossewei in Achtmaal.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina