Campercamping de Flint in Fochteloo -
Camperplaatst in Friesland

Tussen de twee mooie natuurgebieden, het Drents Friese wold en het Fochteloërveen, ligt het dorpje Fochteloo en hier is de landelijke campercamping De Flint met ruimte voor 25 campers. De campercamping bestaat dus uit 25 ruime plaatsen van ongeveer 100m2 voorzien van een verharde strook voor het parkeren van de camper met daarnaast een grasstrook van 5 tot 7 meter breed. Er zijn schaduwrijke en zonrijke plaatsen beschikbaar met prachtig weids uitzicht. Het terrein is aangekleed met diverse fruit- en sierbomen. Op Camperplaats De Flint in Friesland zijn zeer ruime plaatsen met een prachtig uitzicht. Hier kunt u heerlijk tot rust komen in de natuur! In een naastgelegen dierenweitje kunt u genieten van afwisselend alpaca's, mini-koetjes en/of pony's. En misschien loopt er zelfs wel een veulentje of kalfje bij. De camperplaats is gelegen achter de manege, buiten het zicht van de doorgaande weg van Appelscha naar Fochteloo en met vrij uitzicht op het mooie natuurgebied ‘het Fochteloërveen’. Dit is een uniek natuurgebied van maar liefst 2500 hectare. Het is een van de laatste hoogveengebieden van Europa. In dit natuurgebied vlakbij campercamping De Flint in Fochteloo kunt u naast heel veel rust ook diverse bijzondere dieren vinden zoals de kraanvogel, de slangenarend, reeën en vossen.

 

Camper-camping de Flint in Fochteloo - Camperplaatst in Friesland

Alle plaatsen van campercamping De Flint in Fochteloo zijn voorzien van een 16 ampère stroomaansluiting . Voor de nachten zijn een aantal verlichtingspunten aangebracht zodat men zonder zaklamp de weg naar het sanitairgebouw kan vinden. En in de kantine is WiFi aanwezig. Op de camping zijn 2 sanitair cabines aanwezig met daarin een douche, wastafel en toilet. Ook is er een afwasplaats. Warm water is hier beschikbaar zonder muntautomaat. De kantine behoort bij de manege en is voor campergasten toegankelijk na werktijd van de cliënten van de zorgboerderij. Uw hond is van harte welkom op deze camperplaats in Friesland. Dit is alleen aangelijnd toegestaan. Uw hond mag geen overlast bezorgen en eventuele ongelukjes moeten worden opgeruimd

Camperplaats De Flint in Fochteloo, Friesland

Aan de andere kant van Appelscha ligt een tweede natuurgebied; het nationaal park het Drents Friese Wold. Dit natuurgebied is 6100 hectare groot en bestaat uit bosrijke gebieden, zandverstuivingen en mooie heidegebieden. Beide indrukwekkende natuurgebieden zijn op fietsafstand van camperplaats De Flint en via vele fietsroutes te bereiken. In het naastgelegen dorp Appelscha zijn veel voorzieningen aanwezig, zoals winkels, diverse horecagelegenheden, een vers centrum met een warme bakker en een keurslager. Daarnaast zijn er diverse activiteiten mogelijk vanuit het outdoor centrum en het bezoekerscentrum van staats-bosbeheer.

Wilt u meer weten over deze camperplaatst in de provincie Friesland?
Bezoek dan eens de website van Campercamping De Flint in Fochteloo. 

 

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina