Minicamping Stadsboerderij De Sibbe in Loënga (bij Sneek)
Boerderijcamping in de provincie Friesland

Minicamping Stadsboerderij De Sibbe in Loënga (bij Sneek), een boerderijcamping in de provincie Friesland, wordt op 4 juli 2020 geopend. Johannes Lankester en Herma Lenten beginnen dan een kleinschalige camping op het achtergelegen weiland met veel privacy, rust en ruimte. Je kunt Sneek zien liggen, maar wordt toch omringd door uitgestrekte weilanden. Van het kampeerterrein loop je zo het aanliggende park van 6 hectare in, welke beheerd wordt door de stadsboerderij. In de zomer grazen de paarden van de eigenaren hier. Er ligt een brede sloot om het kampeerterrein heen en er is vrijwel volledig vrij uitzicht, met roofvogels, grazende paarden en schapen als achtergrond. Je hoort veel kikkers en ook loopt er af een toe een hert! Kinderen kunnen hier heerlijk in bomen klimmen, vlotten bouwen, in het hooi spelen, bloemen plukken en met dieren omgaan. Pluk je eigen salade in de moestuin! Het kampeerveld bevindt zich achter de boerderij, ver van de (zeer rustige) openbare weg. Het veld wordt omringd door een brede sloot en heeft uitzicht op de weilanden en de paarden in het aangrenzende park. Je kunt hier prachtig de zon onder zien gaan! Er is ruimte voor 13 plekken en er zijn twee ingerichte Bell tenten. Het terrein leent zich vooral voor tenten, maar caravans en kampers zijn zeker welkom. Er is geen stroom bij de plekken. Er zijn wel een aantal centrale stroompunten voor bijvoorbeeld het opblazen van luchtbedden of het opladen van telefoons. Auto's kunnen na het uitladen op de centrale parkeerplaats van minicamping Stadsboerderij De Sibbe in Loënga (bij Sneek), een boerderijcamping in de provincie Friesland. worden geparkeerd.


eieren rapen op minicamping Stadsboerdrij de Sibbe

 

Het sanitairgebouw van minicamping Stadsboerderij De Sibbe in Loënga staat in de voormalige ligboxenstal en heeft gescheiden dames en heren ruimtes, met in totaal 7 wc's en 4 douches. Deze heeft wel een opstapje, dus is niet goed toegankelijk voor mindervaliden. In het veld ligt ook de nieuw aangelegde moestuin, waar je kruiden en sla kunt plukken. Naast het veld is er een beschutte plek gecreëerd met verlichting, hangmat, vuurschaal en picknickbankjes, waar je gezellig kunt zitten. Ook is er een overdekte zitgelegenheid in de stal waar je spelletjes kunt doen of kunt loungen. Op het terrein zijn meerdere water- en stroompunten voor algemeen gebruik, zowel binnen als buiten.
Er is een paardenbak, een terras met trampoline, modderkeuken en zandbak, een grote moestuin en meerdere stallen. Er is een streekproductenwinkel met terras, waar je koude drankjes, ijsjes, zuivel en groente kunt kopen. Ook kun je hier lokale bier en wijn kopen om mee te nemen naar je tent. Aan de voorzijde bevindt zich een parkeerterrein waar je je auto kunt neerzetten. Er zijn 4 fietsen te huur. Voor de campinggasten is er een vriezer, koelkast en wasmachine te gebruiken.Bij Stadsboerderij De Sibbe staat ons klimaat centraal en vooral hoe wij daar zelf aan bijdragen, goed of slecht.

 

Lekkere ruimte op minicamping Stadsboerdrij de Sibbe

 

Op minicamping Stadsboerderij De Sibbe in Loënga zijn ook diverse dieren aanwezig. Een paar keer per week kunnen kinderen meehelpen met het verzorgen van de dieren, zoals kippen voeren, eieren rapen en pony's poetsen. Kleine kinderen (tot 8 jaar) kunnen onder begeleiding een ritje op de shetlandpony's maken en voor oudere kinderen is er een brave haflinger waar op gereden kan worden. Op deze wijze maken de kinderen het lever op een boerderijcamping mee. Tevens verzorgen Johannnes en Herma elke week een pizza-avond en kun je op zondag een Lazy Sunday Breakfast bestellen! De prachtige stad Sneek met haar vele terrasjes, winkels en oude gebouwen ligt op slechts een paar minuten fietsen. Op 5 minuten fietsen kun je zwemmen in de Zwette (vaart). Het Sneekermeer ligt op 7 km afstand, waar je kunt zwemmen, zeilen en waterskiën. Bezoek de 11 steden, de strandjes, de gezellige dorpen, ga lekker fietsen, suppen, kanoen, er is hier zoveel te doen!

 

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar deze boerderijcamping in Friesland?
Bezoek dan de website van minicamping Stadsboerderij de Sibbe in Loënga (bij Sneek)

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina